Pesten - KFC Rhodienne - De Hoek

Pesten

Pesten

http://www.praatoverpesten.be/images/j1.png

IK WORD GEPEST

Als je gepest wordt, moet je één ding zeker weten: het is niet jouw schuld..

Veel mensen denken dat de verantwoordelijkheid
voor het pestgedrag bij de pesters ligt. Dit is niet waar. Als er op jouw school, in de jeugdbeweging of op de voetbal wordt gepest, is iedereen hier verantwoordelijk voor. Zowel de pesters, de meelopers als getuigen.IK PEST MEE

Doe je zelf wel eens aan pesten? Misschien onbewust? Of misschien weet je maar al te goed wat je doet. Sommige jongeren pesten (mee) uit schrik om zelf gepest te worden. Of omdat ze zich anders alleen voelen. Of omdat ze schrik hebben om hun imago te verliezen. Of uit verveling.

Of of of…

Geen van al deze dingen mag een reden zijn om te pesten!


MIJN GROEP PEST

De wiskundetaak van Alexia wordt voor haar ogen verscheurd. Ellen trekt zich tijdens de speeltijd telkens terug in de meisjes-wc.

Ignace wordt telkens als laatste gekozen op de voetbal,… Als je getuige bent van pestgedrag, zit je niet in een gemakkelijke positie.


IK BEN EEN OUDER

Als ouder van een kind dat gepest wordt, is het vaak moeilijk om het hoofd koel te houden. Je ziet hoe je anders vrolijke zoon of dochter op korte tijd verandert in een onzeker en ongelukkig kind.

Jammer genoeg bestaan er geen pasklare oplossingen die het pesten doen verdwijnen. Elke pestsituatie is uniek. Wat kan je dan wel doen?


Résultat de recherche d'images pour "ombudsdienst"
OMBUDSDIENST

Probleempje met opleider, coördinator, bestuurder,.... dat maar niet opgelost geraakt?
Dan kan je steeds tercht bij onze OMBUDSVROUW!

Zij zal jouw probleem discreet en objectief bemiddelen binnen de geldende statuten en het huishoudelijk reglement van de club.  Verzoening wordt steeds nagestreefd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!